TE – Transferul embrionar

Transferul embrionar este procedura prin care embrionii sunt plasaţi în uterul pacientei. Este o procedură simplă şi nedureroasă, asemănătoare unui control ginecologic de rutină.

Embrionii sunt transferaţi în uter cu ajutorul unui cateter subţire.

Astăzi, înghețăm embrionii exclusiv printr-o metodă numită vitrificare. Deși această metodă este mai costisitoare decât cea efectuată anterior așa-numita congelare lentă, este mai probabil să asigure o bună supraviețuire a embrionilor după decongelare.

Embrionii pot fi, teoretic, congelați (crioconservați) pe termen nelimitat.

Avantajul KET este simplitatea sa, care elimina stimularea ovariana si colectarea ovulelor, adica injectarea si anestezia generala. Dacă un cuplu are embrioni crioconservați, ei au șansa de a rămâne însărcinați cu KET și nu trebuie să intre într-un alt proces FIV solicitant.

Planificăm KET fie în așa-numitul ciclu Nativ (natural), fie cu suportul hormonal al estrofenului.

KET în ciclul nativ

Putem planifica KET în ciclul nativ doar dacă femeia are un ciclu ovulativ. Prin urmare, este necesar să se monitorizeze ovulația folosind examenul cu ultrasunete – foliculometrie pentru a determina ziua ovulației. La ovulare, foliculul nu numai că eliberează ovulul pentru fecundare, de care nu avem nevoie în acest caz, dar acest folicul este hormonal activ și pregătește mucoasa uterină pentru a primi embrionul pe care îl transferăm. Transferul de embrion se efectuează la 2-5 zile după ovulație în funcție de vârsta embrionului.

KET cu suport hormonal

În KET cu suport hormonal, pregătim mucoasa uterină cu estrogeni și progestativi. Cel mai adesea este doar utilizarea de tablete și capsule vaginale. Medicamentele sunt utilizate până la testul gravitațional, iar dacă apare sarcina, atunci este necesar să se ia medicamentele în KET susținut de hormoni până în a 12-a săptămână de sarcină, deoarece corpul galben nu este format.

Formular

Întrebați un expert