Acupunctură

VĂ PREGĂTIŢI PENTRU UN TRATAMENT DE FERTILITATE?

AVEŢI DIFICULTĂŢI ÎN A OBŢINE OVOCITE DE CALITATE?

NU OBŢINEŢI SUFICIENTE OVOCITE MATURE?

Conectează medicina orientală clasică și tradițională

Legătura dintre medicina orientală clasică și cea tradițională este o legătură din ce în ce mai căutată, care va sprijini rezultate mai bune ale tratamentului. Și acest lucru este valabil și pentru reproducerea asistată. Multe studii de specialitate au arătat deja că cel mai eficient tratament pentru infertilitate implică o combinație de proceduri medicale occidentale și acupunctură.

Acupunctura este o metodă cunoscută din medicina chineză. Nu are efecte secundare. Se poate combina bine cu medicina occidentala si este foarte bine tolerata. A fost folosit ca una dintre cele mai vechi metode de tratament de milenii. Se știe că a fost practicată încă din secolul al VII-lea, mai ales cu unele semne de infertilitate.

Studiile experților au arătat că utilizarea acupuncturii crește probabilitatea unei sarcini sau o poate afecta pozitiv. De exemplu, o analiză totală a șapte studii pe 1.366 de femei care au suferit FIV a examinat eficacitatea acupuncturii. La femeile care au suferit acupunctură, rata de succes a sarcinii a fost semnificativ mai mare comparativ cu celelalte, și anume cu 65%.

ACUPUNCTURA ÎN TRATAMENTE FIV

Vă recomandăm începerea tratamentului de acupunctură cu aproximativ 3-4 săptămâni înaintea colectării ovocitelor. Această tehnică poate creşte şansele dvs de reuşită prin obţinerea unui număr mai mare de ovocite mature. Acesta constituie factorul esenţial pentru un tratament FIV reuşit.

Uneori, în timpul unei astfel de perioade de pregătire, unele cupluri pot concepe natural un copil, în timp ce altele îşi măresc semnificativ şansele de a concepe din primul ciclu FIV.

Ceaiurile personalizate din ierburi şi acupunctura cresc numărul de ovocite colectate, îmbunătăţesc calitatea acestora şi diminuează riscul unui tratament FIV nereuşit. De asemenea ameliorează circulaţia sângelui la nivelul uterului şi a ovarelor.

În ceea ce privește factorii de infertilitate masculină, pregătirea pentru un ciclu FIV utilizând medicina chineză poate rezolva problema alergiilor la sperma partenerului, întâlnită la unele femei. De asemenea poate reduce deformările din spermă, în timp ce crește numărul de spermatozoizi, mobilitatea și vitalitatea acestora.

Cu ajutorul acupuncturii și a alteor metode ale medicinii tradiționale chineze, corpul femeii poate fi pregătit pentru o viitoare sarcină. Aceasta constă în principal în acumularea de exces de energie Qi și sânge. Corpul femeii este destul de complicat, iar zona uterului este adesea un loc unde energia stagnează, unde este rece și umed. Acest loc trebuie încălzit și pregatit astfel încât energia din această zonă să curgă liber. Este necesară pregătirea uterul pentru a fi un loc plăcut în care bebelușul să se simtă bine.

Acupunctura este dureroasă?

Tratamentul cu acupunctura constă în aplicarea unor ace subțiri în locuri de pe corpul pacientei care corespund punctelor de acupunctură. Acupunctura nu are efecte secundare și este foarte bine tolerată. Nu este dureroasă sau inconfortabilă. Se folosesc ace foarte subțiri, care de regulă sunt aplicate doar pe structura de suprafață a corpului. Pacienta poate simți, de exemplu, căldură, o senzație ușoară de furnicături sau presiune ușoară în locul înțepăturii, dar toate acestea sunt efecte dorite și un semn că ceva se întâmplă.

Abordarea individuală a fiecărui caz este o prioritate şi o necesitate. Medicina chineză măreşte şansele de reuşită, luând în considerare toţi factorii individuali.

Cu ajutorul metodelor medicinii tradiționale chineze, poate fi susținută hrana ovulelor, creșterea mucoasei uterine etc.. Femeia este, de asemenea, îndrumată să aibă suficient somn, odihnă și să mănânce bine.

După transfer, este ideal ca femeia să aibă grijă de sine în mod corespunzător, să se îngrijească, să mențină un regim mai calm, să evite stresul, efortul fizic, să se înconjoare de frumusețe și să se concentreaze pe lejeritatea ființei sale.

Acupunctura este efectuată la noi de experți în medicina tradițională chineză:

Lu 10 – 11:30 h
Ma 10 – 11:30 h, 14:30 – 15:30 h
Mie 10 – 11:30 h
Joi 9:30 h

Formular

Întrebați un expert