Crioconservarea embrionilor

Crioconservarea este înghețarea și depozitarea ulterioară a celulelor germinale.

Crioconservarea

Crioconservarea embrionilor (congelarea embrionilor) se realizează dacă există un surplus de embrioni de bună calitate după transferul embrionar. Se foloseşte o tehnică specială pentru congelarea embrionilor numită vitrificare. Tehnica presupune congelarea rapidă, dar atentă. Embrionii sunt apoi stocaţi în criobancă şi păstraţi la o temperatură constantă de -196 °C (-321 °F). Embrionii congelaţi pot fi stocaţi în acest fel zeci de ani.

Embrionii congelaţi sunt încet dezgheţaţi înaintea unui transfer embrionar. Se pot folosi în cazul unui transfer nereuşit cu embrioni proaspeţi sau dacă se doreşte obţinerea unei alte sarcini. Principalul avantaj al crioconservării embrionilor este eliminarea stimulării hormonale a ovarelor.

Crioconservarea embrionilor

În cazul în care ciclul de tratament are ca rezultat un număr mare de embrioni de calitate, este posibilă conservarea acestora prin metode de crioconservare. Utilizarea celei mai moderne metode disponibile, așa-numita vitrificare, asigură supraviețuirea în siguranță și conservarea embrionilor timp de câteva decenii. Embrionii sunt plasați într-o criobancă și menținuți la -196 ° C.

Principalul beneficiu pentru cuplul tratat este posibilitatea unui transfer suplimentar de embrioni fără a fi nevoie de o nouă stimulare hormonală a ovarelor.

Ca și în cazul crioconservării embrionilor, celulele germinale pot fi și congelate cu succes prin vitrificare.

Crioconservarea ovocitelor

Crioconservarea ovulelor este potrivită în special în scopul donării de celule, înaintea tratamentului oncologic, în scopul utilizării ulterioare sau dacă există riscul reducerii calității sau numărului de celule germinale.

Crioconservarea spermei

Crioconservarea spermei și este potrivită în special în scopul donării de celule, înaintea tratamentului oncologic, în scopul utilizării ulterioare sau dacă există riscul reducerii calității sau numărului de celule germinale.

Formular

Întrebați un expert