ERA

Testul ERA (Analiza receptivităţii endometriale) este un test de diagnostic care investighează receptivitatea endometrului din punct de vedere molecular. Receptivitatea endometrului este stadiul în care endometrul (mucoasa uterină) este pregătit pentru implantarea embrionului.

În mod normal endometrul este verificat ecografic, însă prin ecografie se pot determina doar grosimea şi structura acestuia. ERA oferă o opţiune care măreşte şansele de reuşită pentru cuplurile cu eşec repetat de implantare.

Testul ERA determină la nivel molecular nivelul genelor 238 responsabile pentru receptivitatea endometrială. Prin urmare se poate evalua când endometrul este cel mai receptiv pentru implantare, aşa-numita “fereastră de implantare”.

Testul ERA se realizează pe ciclul care precede transferul embrionar. Ţesutul se colectează prin biopsie pentru testare. Rezultatul va permite stabilirea datei exacte pentru transferul embrionar, care poate fi diferită pentru fiecare persoană.

Testul ERA este un test de mare precizie care determină receptivitatea endometrului, fiind recomandat femeilor cu eşecuri repetate de implantare.

Formular

Întrebați un expert