Cauzele infertilităţii

Vorbim despre infertilitate când un cuplu a avut relaţii sexuale neprotejate timp de un an, fără a rezulta o sarcină. În acest moment se recomandă consultarea unui medic specialist în probleme de fertilitate. Specialistul identifică cauzele infertilităţii în urma unor teste specifice. Infertilitatea afectează în egală măsură bărbaţii şi femeile. Câteodată cauzele infertilităţii rămân, din păcate, necunoscute. Înţelegerea si sprijinul doctorului şi a familiei sunt foarte importante. În multe cazuri este nevoie de ajutor profesionist pentru a putea face faţă acestei situaţii. Sănătatea mintală este esenţială pentru un tratament reuşit.

În fiecare an, numărul cuplurilor care au probleme în a rămâne însărcinate crește.

Cauzele infertilităţii pot fi simple tulburări temporare care se tratează prin dietă sau medicamentaţie. Pentru cele mai multe cupluri însă cauzele sunt mai complexe, iar tratamentele de fertilitate sunt singura modalitate de tratare a acestora.

Infertilitatea afectează atât femeile, cât și bărbații în mod egal

În parte, însă, motivele infertilității pot fi necunoscute și de nedemonstrat. În orice caz, infertilitatea este o problemă foarte serioasă pentru majoritatea cuplurilor.

Cauzele infertilităţii feminine

Infertilitatea feminină poate fi cauzată de:

Cauzele infertilităţii masculine

Infertilitatea masculină poate fi cauzată de:

Bacsis:

MEDICINA MODERNĂ DISPUNE MOMENTAN DE O MARE VARIETATE DE METODE DE REPRODUCERE ASISTATĂ PENTRU A AJUTA MAREA MAJORITATE A CUPLURILOR ÎN ÎNDEPLINIREA VISULUI DE A DEVENI PĂRINŢI.

Formular

Întrebați un expert