Metode de examinare a bărbaților

Metode de examinare a bărbaților

La unii bărbați, calitatea spermei se deteriorează din cauza unui stil de viață prost. Este posibil să nu poată ajunge la ovul sau să aibă o capacitate limitată de a pătrunde în ovul și de a-l fertiliza. Astfel, fertilitatea masculină depinde în primul rând de calitatea, numărul și mișcarea spermatozoizilor.

Totuși, alți factori precum încărcarea genetică, reacțiile imune, tulburările de producție de hormoni, obstrucția tractului excretor, incapacitatea de a ejaculare, bolile inflamatorii ale tractului excretor al tractului genital masculin etc. pot reduce și fertilitatea masculină.

În unele cazuri, cauza poate să nu fie dezvăluită deloc. Baza este examinarea spermiogramei. Aceasta constă în luarea ejaculatului prin masturbare, înainte de care se recomandă respectarea a trei zile de abstinență sexuală. Ejaculatul este examinat pentru prezența spermatozoizilor – sunt evaluate numărul, mișcarea și structura morfologică a acestora.

PE BAZA REZULTATULUI SPERMIOGRAMEI, DOCTORUL VA RECOMANDA CEA MAI ADECATĂ METODĂ DE REPRODUCERE ASISTĂ.

METODE AVANSATE DE DIAGNOSTIC LA EXAMENUL BĂRBAȚILOR:

Examinarea spermiogramei.

Examenul culturii de spermatozoizi.

Examen andrologic.

Fragmentarea ADN-ului spermatozoizilor.

Examen imunologic.

Examinarea genetică (examinarea trebuie efectuată la bărbații cu vârsta peste 45 de ani, în absența spermatozoizilor în ejaculat și în avorturi repetate ale partenerului sau riscul de defecte ereditare).

Examen hormonal (în cazurile indicate, examenul se efectuează pe bărbați cu o calitate scăzută a spermei, se examinează nivelurile de FSH, LH și testosteron, care informează despre fondul hormonal al producției de spermatozoizi).

Bacsis:

Aflați de ce femeile aleg să doneze ouă. Citiți mărturisirea donatorului

Formular

Întrebați un expert