Eclozare asistată

Ecloziunea asistată sau EC este o tehnică foarte importantă în tratamentul FIV.

Embrionul va trebui să elimine zona pellucidă (unul din straturile de înveliş care îl protejează în perioada cultivării) după ce se implantează în mucoasa uterină. Există cazuri când embrionul nu reuşeşte să se implanteze din cauza unei zone pellucide prea groase.

Ecloziunea asistată constă în crearea unui defect minor în membrană pentru a facilita implantarea embrionului în mucoasa uterină Embrionul nu este în pericol în timpul acestei proceduri.

În primele zile de dezvoltare, embrionul are în jurul său un strat protector (zona pellucida). În a cincea până la a șasea zi după fertilizare începe procesul de nidare (cuibărire) a embrionului, când embrionul își părăsește învelișul protector, zona pellucida dispare și celulele embrionare intră în contact direct cu celulele endometriale.

Problemele cu eșecul recurent al implantării pot fi cauzate de incapacitatea embrionului de a-și „părăsi” învelișul protector sau de modificări ale stratului protector însuși. În astfel de cazuri, efectuăm eclozare asistată. Cu această tehnică, chiar înainte de transfer, spargem învelișul dur al embrionului cu un laser sau un ac special, făcând astfel mai ușor atașarea acestuia de peretele uterin.

Formular

Întrebați un expert