De ce femeile tinere decid să doneze?
Donarea de ovocite, sânge sau plasma sunt câteva modalităţi de a ajuta semenii noştri. În timpul interviului, viitoarele donatoare sunt întrebate despre motivaţia de a dona, iar cele mai frecvente răspunsuri sunt:
1) Vreau să ajut.
2) Cineva apropiat are probleme în a concepe un copil.
Cum sunt alese donatoarele?
Cerinţele noastre pentru o potenţială donatoare sunt stricte. Toate donatoarele sunt supuse următoarelor investigaţii:
- Teste de sânge pentru excluderea bolilor infecţioase (HIV, sifilis, hepatitele B şi C, citomegalovirus)
- Teste genetice (cariotip, fibroză chistică, SMA)
- Teste de sânge pentru determinarea grupei sanguine şi factorului RH
- Teste hormonale
- Ecografii de monitorizare
Toate
donatoarele noastre au vârsta cuprinsă între 18 şi 29 ani. Acestea sunt nefumătoare, cu un IMC care nu depăşeste 25. Toate donatoarele au cel puţin liceul absolvit şi nu au folosit niciodată droguri sau medicamente pentru boli cronice. Nu prezintă tulburări psihice şi nu au boli ereditare în istoricul familiei.
Este procesul de donare anonim?
Donarea de ovocite este reciproc anonimă.
Cum atribuie clinica ReproGenesis donatoarele?
Clinica noastră dispune de o
bază mare de date cu donatori putând astfel satisface aproape în totalitate cerinţele pacienţilor săi. Cu cât ne oferiţi mai multe informaţii cu atât vă putem potrivi mai bine cu donatoarea dvs.
Are clinica ReproGenesis donatoare de etnii diferite?
Da, clinica ReproGenesis dispune de donatoare de diverse etnii.
Când se alege donatoarea?
O donatoare potrivită este aleasă cu şase săptămâni înaintea puncţiei ovariene.
Când voi primi informaţii despre donatoarea mea?
Informaţiile despre donatoare (vârsta, grupa sanguină, etc) sunt disponibile cu aproximativ 2-3 săptămâni înaintea puncţiei ovariene.
Care este vârsta maximă a mamei beneficiare?
Tratamentul poate fi efectuat până la împlinirea vârstei de 49 ani.
Cine sunt părinţii legali ai copilului născut după un tratament cu spermă sau ovocite donate?
Conform legii, tratamentele FIV sunt disponibile în Republica Cehă numai pentru cuplurile heterosexuale. Femeia şi bărbatul care semnează formularele de consimţământ sunt astfel, legal, părinţii copilului/copiilor cu drepturile şi îndatoririle părinteşti aferente.
Ce teste voi face înaintea tratamentului?
Pentru femeile cu vârsta peste 45 ani, recomandăm efectuarea unei mamografii şi a unui control ginecolog care să confirme posibilitatea de a concepe. Solicităm, de asmenea, teste pentru bolile cu transmitere sexuală pentru dvs şi partener care să nu fie mai vechi de 6 luni. Avem nevoie şi de ultima spermogramă a partenerului.
Care zi este considerată prima zi a ciclului menstrual?
Câteva pete nu reprezintă începutul menstruaţiei. Prima zi a menstruaţiei este prima zi de sângerare menstruală abundentă. Dacă sângerarea începe după ora 8p.m., următoarea zi este considerată prima zi a ciclului menstrual.
Când se încep injecţiile?
În cazul unui tratament cu ovocite donate este necesară aplicarea unei singure injecţii pentru inhibarea ovulaţiei dvs. Veţi primi instrucţiuni precise cu privire la denumirea injecţiei, data şi ora când va trebui aplicată.
Când trebuie să merg la ecograf?
Prima ecografie de monitorizare este după aproximativ 10 zile de la începerea tratamentului medicamentos. A doua ecografie de monitorizare se va efectua la clinică în ziua puncţiei donatoarei dvs.
Câte zile de abstinenţă sexuală se recomandă?
Se recomandă două zile de abstinenţă sexuală pentru a asigura un volum suficient de spermă ejaculată. Nu este necesară o abstinenţă de lungă durată deoarece poate afecta negativ morfologia spermatozoizilor.
Există posibilitatea îmbunătăţirii calităţii spermei înainte de colectare?
Calitatea spermei este rezultatul tuturor factorilor şi stilului de viaţă din ultimele trei luni. Prin urmare nu este folositor un tratament sau regim cu puţin timp înainte de colectare.