Metode de examinare a femeilor

Metode de examinare a femeilor

Tulburarea de fertilitate a unei femei poate fi cauzată de mulți factori, cum ar fi endometrioza, o tulburare genetică, aderențe în trompele uterine din cauza inflamației sau un răspuns imunitar în care corpul femeii produce anticorpi împotriva spermatozoizilor partenerului ei.

În plus, se constată o reducere semnificativă a producției de ouă de la vârsta de 35 de ani, iar după vârsta de 40 de ani, capacitatea femeii de a concepe este foarte limitată. Această tulburare de maturizare legată de vârstă este una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilității feminine.

În timpul examinării, vom afla cauza infertilității dumneavoastră și vă vom sugera cea mai potrivită procedură de tratament.

EXAMINARE ULTRASONIC PAN MIC

Acest examen de bază determină permeabilitatea sau obstrucția trompelor uterine și arată forma cavității uterine. Este o ecografie a uterului și a ovarelor în ceea ce privește faza ciclului menstrual și examenul ginecologic la palpare ulterioară. Examenul evaluează dimensiunea și forma uterului, prezența nodulilor musculari (fibroame), înălțimea și calitatea mucoasei uterine. De asemenea, arată starea ovariană, creșterea foliculilor și prezența chisturilor sau endometriozei.

EXAMEN LA NIVEL HORMON

Acest test oferă informații despre starea ovarelor și capacitatea lor de a forma ovule mature și oferă posibile răspunsuri la medicamentele stimulatoare. Acesta este un test de sânge în timpul primei – a treia zi de menstruație. Sunt examinate nivelurile hormonului foliculostimulant (FSH) și hormonului luteinizant (LH). De asemenea, este posibil să se determine nivelul de hormon anti-Müllerian (AMH), care informează despre furnizarea de ouă. Partea standard a examenului hormonal este, de asemenea, determinarea nivelului de prolactină (PRL) și a hormonului tiroidian / TSH, fT4 /.

EXAMENUL GENETIC

Este un test cromozomial care oferă informații despre componența genetică a partenerilor. Determinarea cariotipului (numărul de cromozomi) se efectuează la femei după avorturi repetate sau în cazul eșecurilor repetate ale tratamentului FIV. De asemenea, este indicat să se efectueze examinări în cuplurile în care embrionii nu se dezvoltă normal.

EXAMEN IMUNOLOGIC

Examenul imunologic detectează prezența anticorpilor împotriva spermatozoizilor, ovulelor și embrionilor și a anticorpilor antifosfolipidici. Examenul imunologic este important pentru cupluri atunci când un pacient care a fost transferat embrion în mod repetat de embrioni de înaltă calitate și unde tratamentul, în ciuda condițiilor foarte bune, este încă nereușit. De asemenea, pacientul trebuie să fie supus examinării cu eșecuri repetate ale tratamentului IUI, atunci când examinarea repetată a spermiogramei de către partener este complet normală. Sunt testați anticorpii la spermatozoizi, trofoblast (placentă) și învelișul embrionului (zona pellucida). În cazurile indicate, se efectuează un test de imunitate celulară (celule NK).

Formular

Întrebați un expert